Transparantkunst

De magie van doorvallend licht

Zwarte figuren tegen lichte achtergrond (Foto boven: gedeelte van een werk gemaakt tijdens een workshop)

Ik ben altijd al gefascineerd en betoverd geweest door doorvallend licht, bijvoorbeeld door gebrandschilderde ramen. Zo heb ik allerlei lichtobjecten gemaakt waarbij stalen frames heb overtrokken met gebatikte doeken. Ook met materialen uit de natuur blijken er rijke mogelijkheden om raamdecoraties te maken.

Zuilen van licht in de DRU fabriek te Ulft(Foto boven: een impressie van lichtobjecten geëxposeerd door Anna, Paulus en Simone Carlier in de oude DRU fabriek in Ulft)

Workshop Transparantkunst met de natuur

Raamdecoratie met natuur materialen In deze workshop werken we met natuurlijke materialen, als (droog)bloemetjes, blaadjes, plantenvezels, stukjes wol enz. We rangschikken en verspreiden deze over een plat vlak en verlijmen het geheel tenslotte tot een transparant vlies. Na droging heeft dit vlies verrassende toepassingsmogelijkheden, bijv. geplakt op glas als transparante glasdecoratie of voor het kunstzinnig versieren van verlichtingsobjecten. Je kunt er veel meer over lezen in onze bijdrage in het blad Vezel, nummer 4 van jaargang 2014 (deel 1 en deel 2).

Transparant kunst met natuurelementen