Aanbod van Atelier Carlier

Wil je lekker bezig zijn?

Wil je lekker bezig zijn en zoek je een creatieve tijdbesteding of hobby? Iets waarin je al je gevoel kunt leggen en spelenderwijs een kunstzinnige techniek kunt leren? Of al schilderend, hakkend of boetserend meer over jezelf te weten kunt komen?
Bij Atelier Carlier kun je spelenderwijs je eigen vormentaal vinden en ontwikkelen. En leer je welke technieken het meest bij je passen. Is dat schilderen, tekenen of boetseren? Of zijn het meer ambachtelijke technieken, zoals hakken in hout of werken met speksteen. Of ontdek je de vele mogelijkheden van het werken in het platte vlak en op textiel met batikken en druktechnieken als zeef-, stempel- of sjabloondruk. Of misschien vind je wol een prettig materiaal om je in uit te drukken. Vacht vilten zou dan iets voor je kunnen zijn, of zelf je eigen pantoffels of een mooie tas vilten. Zo leer je spelenderwijs een ambacht, waar je al je creativiteit in kwijt kunt. En voor je zelf of vrienden prachtige producten leert maken.

Werk cursist

Veel keuzemogelijkheden

Bij Atelier Carlier worden al deze verschillende technieken los van elkaar in een korte workshop of in een cursus aangeboden. Maar je kunt ook in een groepje een rondgang langs al die technieken maken. Ook omdat het stimulerend kan zijn om samen te werken. En het blijkt vaak van toegevoegde waarde om in een veilige inspirerende setting uit te wisselen over je eigen werk. Individuele begeleiding kan natuurlijk ook. Zelfs is het mogelijk dat, als je om wat voor reden niet naar ons kunt komen, wij naar jou kunnen komen. Of wij op een andere locatie een workshop of cursus komen verzorgen.

strook batikwerk cursist

Voor wie?

Voor:
-    mensen die beeldend willen vormgeven en zich lekker creatief willen uitleven.
-    mensen die niet zoveel willen praten maar liever doen.
-    mensen die hun zelfvertrouwen willen vergroten.
-    mensen die zichzelf (nog) beter willen leren kennen.
-    mensen die meer contact willen maken met hun gevoel.
-    mensen die zoeken naar vormen om zich te uiten.
-    mensen die denken: “Dit is niets voor mij”. (Omdat je misschien denkt dat je geen talent hebt, of dat kunst voor jou te hoog gegrepen zou zijn.)
-    mensen die het proces belangrijker vinden dan het resultaat.                     

Atelier Carlier verzorgt op aanvraag cursussen, workshops en projecten, als ook individuele begeleiding. Deze kunnen plaatsvinden in het eigen atelier of elders op een geschikte lokatie.

Alle cursussen bieden een ontspannen en creatieve manier van werken waarbij het de moeite waard is om je te laten verrassen door wat er als vanzelf uit je handen komt.